Deprese

Sedím na terase v novém domě a poslouchám bublající vodu v jezírku. Kochám se krásou nové zahrady a vím, že je to nový začátek. Jsem z toho venku! 

Dalo mi to zabrat! Nikdo to nechápal, všichni se divili. Nový dům, zařizování, to je přece radost, ne!?! Opak byl pravdou a před rokem záměr mého manžela stavět, spustil u mě těžké deprese. Nechápala jsem to ani já. Říkala jsem si, jak se může někdo zdravý, psychicky vyrovnaný, kdo žije v hojnosti a láskyplném vztahu takto sesypat?!? 

A teď už vím, že může! Přijde to znenadání, bez varování a logické příčiny! Racionálně zcela nevysvětlitelné. Najednou Tě přepadají pocity strachu a úzkosti. Proč je mi stále do breku a jsem bez elánu ? Nechci se takhle cítit, co to je ? Kde se to sakra bere a co s tím? Vždyť bych přece měla být šťastná, jak všichni říkají. Musím to vyřešit !!! 

Teď už vím, že deprese není zlá. Je to jen intenzivní zpráva. Stáhne Vás dolů, aby jste si uvědomili, že nemáte hotovo. Upozorní Vás, že máte jít do sebe, najít co je potřeba, vyházet staré programy a jít zase nahoru. Deprese je spouštěčem životní proměny. 

Manžel mě podržel a podpořil. Přátelé také. Objevila jsem sílu PSYCH-K a cestu k sobě. Zvládla jsem se přestěhovat, opustit jistoty, staré zvyky a bezpečí mého bytu. Dost jsem si poplakala a zpracovala tunu starých stereotypů. Zvládla jsem tu „nepřekonatelnou“ změnu a v 65 letech se přesadila z Brna na vesnici. Jsem na sebe pyšná. Doplnila jsem energii a živiny. Osvobozená chodím každé ráno dýchat do lesa, který mám pár kroků za domem. Je to ten nejlepší léčitel. 

Píšu tento článek abych všem, které paní Deprese potká, dodala odvahu a sílu. Myslím, že podobně zoufale se cítí mnoho žen, které bojují sami se sebou, s výčitkami, jak jsou neschopné a dalšími pocity zoufalství po probdělé noci. Vězte, že depresi můžeme zvládnout i bez antidepresiv. Život už je takový, chce abychom dělali změny a rostli. Pokud zvládneme tyto výzvy, přijde zase radost, pocit spokojenosti a štěstí, že jsme to zvládli.